Jobbsøker

Vi tror at den som trives i jobben sin gjør den beste jobben. Derfor er vår jobb enkel; å finne den jobben som passer deg best.

Tips til deg som søker jobb

Enten du skal søke på en ny jobb eller du søker på jobb for første gang er det alltid godt å få med seg noen tips på veien! Ved siden av en god CV er en velskrevet søknad ofte inngangsbilletten til et jobbintervju.

Tips 1: Grundig forarbeid

Finner du ikke stillingsutlysninger som passer til deg er det flere bedrifter som tar imot åpne søknader. Send inn CV og en kort forklaring på hvorfor nettopp du bør få jobb hos bedriften. Det viser at du er motivert til å jobbe i nettopp den bedriften og du virker engasjert, fremoverlent og initiativrik.

Finn jobber hos bemanningsselskaper, skoleportaler eller andre nettsider som spesialiserer seg på jobbsøking. Gjør grundig forarbeid: Kast ikke bort din egen og andres tid med å søke på jobber som du ikke er oppriktig interessert i.

Les stillingsannonsen nøye og sjekk bedriftens hjemmesider. Sjekk også regnskapstall og noter deg nøkkelinformasjon og eventuelle spørsmål.

Du kan ringe bedriften for å stille spørsmål og kort presentere deg selv, men vær effektiv og ha relevante spørsmål. Ikke still spørsmål som du får svar på i annonsen eller på hjemmesiden til bedriften.

Bruk LinkedIn! Alltid ha profilen din oppdatert, knytt deg til flinke personer i bransjen du tilhører, og bruk deres jobbsøker funksjon aktivt.

Tips 2: Skriv en god søknad

Skriv en kort søknad hvor du henviser til stillingen du søker på og gjerne hvor du fant stillingsannonsen. Fatt deg i korthet og få frem ditt budskap klart og tydelig.

Hvorfor søker du? Søknaden skal gi nøkkelinformasjon om deg og gjøre leseren nysgjerrig! Bruk de 5 første linjene til å formidle en viss entusiasme over hvorfor akkurat denne stillingsannonsen appellerer til deg. Kunnskap, erfaring og egenskaper.

Få frem eksempler på hva du har levert tidligere i tidligere stillinger som er relevant. Fortell om dine arbeidsmetoder, hvordan du løser en oppgave og hvordan du takler press.

Hver søknad må skreddersys til den jobben du søker der og da. Husk, aldri nevn noe om lønnskrav eller skriv noe negativt om deg selv eller andre.

Tips 3: Skriv en god og oversiktlig CV

En velskrevet CV øker mulighetene dine for å lykkes i jobbsøkerprosessen. Den er et viktig verktøy for å markedsføre deg og din kompetanse. CV-en skal baseres på arbeidserfaring og spisses mot den spesifikke jobben du søker på.

Tips 4: Førstegangsintervjuet.

Møt alltid opp 10 min før så slipper du komme heseblesende inn på intervjuet. Førsteinntrykket er viktig. Husk å kle deg etter jobben du søker og møt til intervjuet med et fast håndtrykk og et smil om munnen. Tenk det at du skal på en første date med en person du har lyst til å gjøre et godt inntrykk på. Hvordan ville du sett ut da?

Ta med attester og vitnemål samt en liste over spørsmål du ønsker svar på. Forbered noen gode spørsmål. Like viktig som hva du svarer på spørsmålene de stiller deg, er kvaliteten på spørsmålene du stiller tilbake.

Vis at du er interessert. Nikk ivrig med når intervjueren forteller om selskapet og kom gjerne med oppfølgingsspørsmål eller bemerkninger som viser at du har lest deg opp på selskapet på forhånd.

En gylden regel under førstegangsintervjuet er å unngå å snakke om lønn med mindre intervjueren sier noe om temaet selv eller spør deg om dine lønnsforventninger.

Er du nervøs – så si det. Vær ærlig. En dreven intervjuer merker lett forskjellen på en forklaring og en bortforklaring.

Avslutt intervjuet med å oppsummere ditt inntrykk og få klarhet i prosessen videre. Er du fortsatt oppriktig interessert i jobben etter intervjuet, så si det.

Følg opp og vis interesse dersom du ikke får tilbakemelding innen avtalt tid.

Lykke til med din neste jobb!